Ik ben Esther van der Poel.
Mental Coach voor artiesten en creatieve ondernemers.

Sparringpartner, spiegel, vergrootglas, luisteraar, licht door de mist, brainstormer, vertrouwenspersoon, adviseur en doorvrager: vaak met een relativerende inslag, maar een kritische en confronterende noot ontbreekt zeker niet.

Als geen ander weet ik hoe het eraan toegaat in de artiestenwereld. Acht jaar lang was ik booker bij Anna Agency, misschien wel het meest gerenommeerde dancebookingskantoor van Nederland. Bij grote nationale en internationale artiesten verzorgde ik de boekingen in binnen– en buitenland. Dat ik die artiesten kon begeleiden in hun ontwikkeling en groei, op en naast het podium, vond ik geweldig. Niet alleen met de artiesten had ik een nauw contact, maar ook met bookers, promoters en evenementenorganisatoren. Zo bouwde ik een groot netwerk op en leerde ik alle ins en outs van de entertainmentindustrie.

In 2006 maakte ik de overstap als programmaverantwoordelijke bij ID&T, de grootste organisator van dance-evenementen. Zes jaar lang heb ik alles gedaan met betrekking tot muzikale programmering van evenementen zoals onderhandelingen, productie, artiesten begeleiding en eindcoördinatie op de evenementen zelf. Alle sociale skills van ‘het spel spelen’ en elkaar dingen wel of niet gunnen heb ik van zeer dichtbij meegemaakt.

Ik heb gezien wat succes met een artiest en entertainer kan doen. Optreden op de meest coole evenementen, iedereen die je kent en niets is te gek! Maar ook…jezelf staande houden in de ‘plastic-fantastic’ wereld van de entertainmentbranche. Ik weet hoe het is om altijd een masker op te houden en ‘aan’ te moeten staan. De druk om te voldoen aan verwachtingen, de eenzaamheid, omgaan met teleurstelling, onzekerheid en kritiek. Mentaal moet je sterk zijn om dit allemaal aan te kunnen. En daar wringt precies de schoen in de entertainmentbranche. Er is te weinig aandacht voor de mentale gezondheid van de gepassioneerde artiest. En dat is precies de aandacht die ik je wel geef.

Mijn missie

artiesten en creatieve ondernemers  uit de zeer roerige entertainment industrie bewust te laten worden van eigen gedrag en handelen, om zo optimaal te kunnen (blijven) presteren.

Wie ben ik als coach?

Mensen met wie ik werk vinden me een krachtige persoonlijkheid, een vrouw die haar mannetje staat.

Ik oordeel niet, ben een warme persoonlijkheid en een die vertrouwen en humor op zijn tijd ook erg belangrijk vindt.

Ik stel scherpe vragen, ben open, eerlijk en recht door zee. Als mensen vechten spring ik er tussen en als mensen voordringen zeg ik er wat van. Je kan dus wel zeggen dat ik eerder de confrontatie opzoek dan dat ik vermijdend ben. Ik kan niet tegen onrecht en dan komt mijn leeuwenhart (jawel mijn sterrenbeeld) toch echt naar boven.

Meer over coaching

In het kort

Als je mij zou kennen, dan zou je weten dat...

Ik als nachtmens nooit voor half twee ga slapen en wel altijd met een ochtendhumeurtje wakker word.

Ik nog altijd wat feestjes en festivals afloop, omdat ik niet zonder de techno muziek kan.  En ik anders graag ga dansen met de kinderen in de huiskamer met het geluid op tien.

Ik het moeilijk vind als gesprekken te oppervlakkig zijn. Ik zoek toch liever naar een bepaalde verdieping en ik vind het lastig in de ‘het is mooi weer’ modus te blijven.

Ik alles weet over zichtbaar worden, maar dat ik niet zelf in the picture hoef.

Serieus en hard werken voor mij prima is, maar er moet altijd wel ruimte zijn voor zelfspot en relativering.

Ik net zo goed kan luieren als de kat en de cavia’s als ik de kans krijg.

Certificering in

Opleiding voor professioneel presentatiecoach

ACT Acceptance & Commitment Therapy in High Performance

NLP (Neuro Linguïstisch programmeren)

 Practitioner en Master

Mental Coach Opleiding

Didactische cursus voor HBO Docenten

HBO Maatschappelijk werk en dienstverlening

Media Training

Wat anderen zeggen

“Ik had behoefte aan wat meer rust in mijn leven, maar ik durfde gewoon niet af te remmen. Met de juiste vragen en een heldere spiegel werd mij duidelijk dat ik mijn eigen grenzen kon, mocht en moest bepalen.”

“Het was alsof ik de Mount Everest aan het beklimmen was, maar eenmaal bij de top besefte ik dat ik nooit van het uitzicht genoten had. Door het traject bij jou te volgen heb ik geleerd om mij heen te kijken, te genieten en meer te leven in het nu.”

Heb je vragen over wat ik voor je kan betekenen?

Wil je om kennis te maken een gratis skype of telefoon sessie plannen?
Bel me dan gerust op 06 21 511 398 of neem contact met mij op!

Maak een afspraak